A fenntartható urbanizáció kihívásai

A fenntartható urbanizáció kihívásai (Scolar kiadó, Budapest, 2021) címmel jelent meg a Városfejlesztés Zrt vezérigazgatója, Dr Bajnai László új könyve, amely korunk egyik legnagyobb kihívásának, a fenntarthatóság elérésének kérdéseire keresi a választ a városfejlesztés területén belül. A tét óriási, hiszen a városok fejlődésének környezeti, társadalmi, gazdasági hatásai jelentősek, így szinte mindannyiunk életére hatással van.

A tanulmány Magyarországon egyedülálló mű, amely a fenntartható városfejlesztés kérdéskörével foglalkozik. A  Prof. Dr. Tózsa István által szerkesztett, Prof. Dr. Nemes Ferenc és Prof. Dr. Sikos T. Tamás által lektorált kötet fejezetei az intézet munkatársainak kutatási eredményeit jelenítik meg egységes közigazgatástani keretben, és a közigazgatástan széles spektrumát fedik le.

Dr. Bajnai László tanulmánya olyan tartalmi útmutatást ad a fenntartható városfejlesztéshez, az integrált településfejlesztési stratégia és az akcióterületi terv készítéséhez, amely a gyakorlatban is jól használható.

Related Posts