A legújabb HR trendek

Több mint 850 humánerőforrás-vezetőt megkérdezésével, 60 országban és minden főbb iparágban zajlott az a kutatás, melyet tavaly év végén végeztek, hogy beazonosítsák a 2023-as legnagyobb kihívásokat és fókuszterületeket HR szempontból. A kutatásban első helyen végzett a vezetők és menedzserek hatékonysága, melyet elősegíthet a jó HR –es, ha valós vezetői tapasztalattal rendelkező üzleti coachot állít mellé segítségként.

A második helyen a változásmenedzsment állt, mivel sok helyen az alkalmazottak már ún. változás-fáradtsággal küzdenek. A HR-vezetőknek segíteniük kell a dolgozókat a változásban való eligazodásban, és csökkenteni kell azoknak a munkájukra, és ami még fontosabb, a jólétükre gyakorolt hatását. Harmadik pontként a munkavállalói élmény jelent meg, vagyis a készségek naprakész fejlesztését kell biztosítani, hogy a munkavállalóknak biztosítani tudják a számukra megfelelő karrier utat. Negyedik kihívás a munkaerő toborzás, mert tovább fokozódik a verseny a jól képzett tehetségekért.

A munka jövője értelmében pedig a változó körülmények között megvalósuló munkaerő tervezés kell, hogy középpontba kerüljön.

Related Posts