Ezért érdemes jó előre látni a településfejlesztés lépéseit

Minden önkormányzatnak feladata az integrált településfejlesztési stratégia kidolgozása, amelyben komplex módon, közép és hosszú távra kidolgozásra kerülnek a fejlesztési elképzelések. A tervszerűség azért is fontos, mert a fejlesztések egymásra épülnek, így tehát szükséges előre látni, hogy mit szeretne az önkormányzat megvalósítani az elkövetkező 5-10 év során. A tervekre pedig pályázatokat is lehet építeni, hiszen ha a városvezetés képes egy sikeres koncepciót letenni az asztalra, akkor az lehetőséget biztosíthat a pályázati támogatás megszerzésére, amelyre csakis akkor van lehetőség, ha részletesen, megalapozottan alátámasztható, mire szeretnék felhasználni a forrásokat.

Hazánkban több sikeres példát is találunk a tudatos, tervszerű városfejlesztésre. Például Nagykanizsa vagy Mosonmagyaróvár közelmúltbeli fejlesztése.

A hazai települések megújulásában nagy szerepet vállalt a Városfejlesztés Zrt., amely a hazai fejlesztési gyakorlat meghonosítója volt, például ez a szervezet honosította meg hazánkban az integrált településfejlesztési stratégiákat is.

Related Posts