Kecskemét virágzása

Kecskemét Bács-Kiskun megye székhelye, nagyjából 110.000 lakosú nagyváros. A 2008-as válságot követően sikeresen állt talpra, köszönhetően a városvezetés tudatos stratégiájának, amivel Kecskemétet megújították és vonzó termelési központtá alakították. Pénzügyileg két módszert alkalmaztak, hogy alátámasszák az elérni kívánt célokat: kötvénykibocsátást a fejlesztési beruházások finanszírozására, és a helyi iparűzési adó csökkentését, hogy oda csábítsák a vállalkozásokat, és több forrást hagyjanak náluk beruházásra, fejlesztésre.

Sikerült is nagyberuházásokat odacsábítani, a legfontosabb mérföldkő hogy a Daimler konszern új gyárát hozta Magyarországra, hogy kompakt Mercedes modelleket gyártsanak itt. 2012-ben a kormány már kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemétet. A munkanélküliség csökkent, számos helyi vállalkozás tudott csatlakozni a beszállítók köréhez és az egész gazdaság fellendült.

Manapság már kecskeméti állás lehetőségek széles köre várja az itt élőket, legyen az betanított munka, szakmunka, magasan képzett szellemi munka vagy diákmunka.

Related Posts