Nem veszélytelen a gyulladás a vékonybélben

Létezik a gyulladásos bélbetegségeknek egy autoimmun formája, amely félrevezető külső jeleket is képez megnehezítve a felismerést: látásproblémákat okoz, a bőrön fekélyeket vagy sebeket, szájsebeket és az ízületekben fájdalmat és duzzanatot. Valószínűsítik, hogy egy bakteriális fertőzésre adott rendellenes immunválasz hatására alakul ki, és szabálytalan területeken megjelenő gyulladt szövetként jelenhet meg, gyakran a vékonybél falában. Ez a Crohn-betegség, melynek diagnózisa endoszkópos vizsgálattal (béltükrözés), szövettani vizsgálattal és laborvizsgálattal történik.

A Chron betegség kezelése ennek megfelelően gyulladáscsökkentőkkel, immunerősítőkkel és táplálékkiegészítőkkel történik, esetleg szükség lehet műtétre is. A tünetek egy része azonban enyhíthető egy természetes szerrel is, a Cannabis Sativa növény virágából kivont CBD hatóanyaggal.

Több tanulmány alátámasztotta, hogy a teljes spektrumú, azaz THC-t is a határérték alatt tartalmazó kannabisz olaj segített javítani a páciensek életminőségét. A használat előtt mindenesetre egyeztetni kell a kezelőorvossal, mivel bizonyos egyéb gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet.

Related Posts