Településfejlesztés komplex tervek alapján

Minden önkormányzatnak szüksége van egy átfogó, részletes tervre, amelyben meghatározzák, hogy a következő években, évtizedben milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

Tekintettel arra, hogy ezeknek a fejlesztéseknek többféle szempontnak – mint például gazdasági, társadalmi és környezeti – kell megfelelniük, a településfejlesztés egy komplex feladat. Számtalan dokumentációra van szükség, többek között városfejlesztési akciótervekre, és akcióterületi tervekre is. Érdemes tudni, hogy a komplex városfejlesztési akciótervek, valamint akcióterületi tervek kidolgozásának módszertanát Magyarországon a Városfejlesztés Zrt. vezette be és terjesztette el, így a szervezet jelentős szakmai háttérrel és referenciákkal rendelkezik ezen a területen. A szervezet részt vett az integrált településfejlesztési stratégiák magyarországi bevezetésében is.

A tervezésre fordított figyelem megtérül, ugyanis egy komplex fejlesztési tervvel rendelkező önkormányzat sokkal hatékonyabban és kedvezőbb pénzügyi eredménnyel tudja felhasználni a különböző vissza nem térítendő támogatásokat.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük