A legjobb természetes módszerek gyermeknátha kezelésére

A kisgyerekek szervezete kevésbé ellenálló, hiszen az immunrendszerük ilyenkor fejlődik ki teljesen. Ennél fogva sokkal könnyebben alakulnak ki náluk olyan enyhébb, felső légúti problémákkal járó betegségek, mint például a megfázás. Minden szülőnek érdemes tudnia, hogy számos természetes és gyógyszermentes megoldás is létezik ilyen esetekre.

A betegség első napjaiban nagyon fontos a nyugalom és az azonos szobahőmérséklet. A felülfertőződés elkerülése érdekében az orrváladékot sűrűn és alaposan ki kell tisztítani kézi vagy elektromos orrszívó készülékkel. A gyógynövények közül a legjobb szolgálatot a kamilla és a hárs teszi. Az inhalálás kicsit másképpen, de kisgyermekeknél is megoldható. A fürdővízhez kevert kamilla főzetből ugyanis gyengéden párolog a gyógyító illóolaj, mely gyulladáscsökkentő és segíti a könnyebb légzést.

A sok folyadék fogyasztása elengedhetetlen a gyors felépüléshez. Ehhez a legideálisabb a kislevelű hárs virágából főzött tea. Magában is remek ízű, de mézzel ízesítve egészen biztos, hogy minden gyerek szeretni fogja.

Related Posts