Amikor nem jön álom a szememre…

Alvászavar nagyon sokaknál előfordul, kinél gyakrabban, kinél csak alkalmanként. Azt nevezzük alvászavarnak, vagy inszomniának, mikor valaki nem tud elaludni vagy visszaaludni, amikor egyébként lehetősége lenne rá. Kialakulhat a stressztől, nem megfelelő táplálkozástól, alkoholfogyasztástól, de közrejátszik a mozgásszegény életmód és bizonyos betegségek is. Megfigyeltem, hogy nekem frontok idején jelentkezik elsősorban az álmatlanság, szerencsére csak 1-2 éjszakára.

Ha ilyen problémánk van, érdemes kivizsgáltatnunk magunkat, laborvizsgálat, és neurológiai vizsgálat is ajánlott. Ezek fényt deríthetnek rá, ha van valamilyen betegség a háttérben. Ha ezt sikerült kizárni, akkor bizony életmódunkon kell változtatnunk, hogy javuljon az állapotunk. Több mozgás a szabad levegőn, és este könnyű ételek és pihentető programok tudnak sokat javítani a helyzeten. Érdemes a táplálék-kiegészítőkre is gondolni, hogy ellássuk szervezetünket a szükséges tápanyaggal.

Ezen felül a tapasztalat azt is mutatja, hogy a CBD olaj álmatlanság ellen nagyon hatásos szer, nyugtató és görcsoldó hatása is van hatóanyagának, a kannabidiolnak.

Related Posts