Motiváció a motivációs levél megírásához

Az álláskeresést akár egy akadálypályához is lehetne hasonlítani. A cél eléréséig szép sorban minden „gátat” meg kell ugrani. A főbb állomások pedig az önéletrajz megírásától a munkaszerződés aláírásáig terjednek. 

A folyamat elején kap helyet többek között a motivációs levél írása is. Ez a dokumentum nem minden pályázó kedvence. Sokan feleslegesnek érzik, holott egy jól megírt levél az önéletrajz tökéletes kiegészítője. Célszerű formavilágban is összehangolni a két írást, ami rendezettséget és professzionalitást mutat.

A motivációs levélben a munkaadók a jövőképedre és az elképzeléseidre kíváncsiak. Az önéletrajzban leírt szakmai tapasztalatokra kihegyezve kirészletezheted, miért te lennél a legalkalmasabb a pozíció betöltésére. Emellett alkalom nyílik arra is, hogy elmondd, mit vársz el magadtól és a leendő munkahelyedtől az állás betöltése esetén. Ha úgy érzed, nincs elég kreativitásod, az Europass ingyenes online szerkesztőfelületén több féle mintát és segédletet is találsz a tökéletes pályázati anyag elkészítéséhez.

Related Posts