A stratégia a HR területén is fontos

Februárban lezárulnak a tervezési feladatok HR területen, ekkor kerülnek kitűzésre az éves célok a munkavállalók számára. Ezek összefüggésben kell hogy álljanak a céges üzleti tervekkel, melyek stratégiai és operatív szinten általában már előző év végén, október-november során elkészülnek. Így áll megfelelő idő rendelkezésre arra, hogy összhangba hozzák azokat a számszerű célokat a személyügyi tervekkel is.

Kevés olyan cég van, ahol már arra is jut idő és fókusz, hogy ne csak egy éves időtávra készítsenek fejlesztési tervet a kollégák kompetenciáinak fejlesztésére, hanem stratégiai szinten, 3-5 éves időtávra is. Ezzel azonban sok későbbi fejtörést tudunk megelőzni, elkerülhetők bizonyos váratlan helyzetek, mikor hirtelen kell pótlásról dönteni, esetleges felkészültség hiányában.

A stratégiai terv természetesen nincs kőbe vésve, és a külső körülmények nem feltétlenül alakulnak úgy, ahogyan vártuk, de maga a tervezési folyamat során szerzett rálátásunk és tapasztalatunk képes lesz jobban átlátni az új váratlan helyzeteket, és alkalmazkodóbbnak lenni HR szempontból.

Related Posts