Az 5 legfontosabb kannabiszból kivont hatóanyag

Az elmúlt csaknem 200 év során a kutatók több mint száz egyedi hatóanyagot azonosítottak, amelyek összefoglaló neve kannabinoidok. Néhány kutató magán is tesztelte a molekulák hatásait, és lassan kiderült, hogy milyen komoly lehetőségek vannak a kutatás terén a vadkenderből származó vegyületekben. De lássuk, minek a rövidítése a CBD, a CBN, vagy éppen a THC?

A CBN azaz cannabinol a legrégebben izolált hatóanyag, ezt először a kannabiszgyantából nyerték ki. Ez a vegyület a THC lebomlásával jön létre, és egy enyhén pszichoaktív anyag. A CBD jelentése cannabidiol, és a vadkender virágából nyerték ki először. A THC-val szemben nem rendelkezik pszichoaktív hatóanyaggal.A CBG, más néven cannabigerol, egyfajta híd a más kannabinoidokká válás során a vegyületek között. A legismertebb hatóanyag valószínűleg a THC, nevének jelentése delta-9-tetrahidrocannabiol. Ez a molekula felelős az ismert pszichoaktív hatásokért.

Végül a CBC, jelentése cannabichromene szintén a kannabisz növény kivonatából készül, és nem rendelkezik pszichoaktív tulajdonságokkal.

Related Posts