Lépjünk időben lelki problémák esetén!

Számos tanulmány kimutatta, hogy a koronavírus világjárvány okozta bezártság és távolságtartás mennyire rossza hatással volt az emberekre. Elhízottság szempontjából a magyar lakosság egyébként is rossz statisztikákkal rendelkezik, mégis megjelent a „Covid-háj” kifejezés, amely a karantén időkben felszedett kilókra utal. Emellett az elszigeteltség és a korlátozott találkozási lehetőségek a közeli rokonokkal, barátokkal sokaknál lelki problémákat is okoztak. 

A szorongás és a kiszolgáltatottság érzése már egy ideje általánosan jelen van a világban és úgy tűnik sajnos a pandémia után sem szűnik meg. A különböző válságok egymást érik, az embereknél jelentkező mentális problémák köre egyre bővül. Sokan sajnos tudatmódosítók felé fordulnak és megnőtt a családon belüli erőszak és gyermekbántalmazási esetek száma is.

Fontos, hogy ha magunkon vagy környezetünkben rossz változásokat tapasztalunk, idejében segítséget kérjünk. Bajnai Nóra a főváros 2. kerületi pszichológus szakember életvezetési tanácsadással, relaxációs, stresszkezelési és kapcsolati tanácsadással vár minden hozzá fordulót.

Related Posts