Az alábbi a motivációs levél hibákat kerüld el!

A motivációs levél egy olyan dokumentum, amelynek segítségével bemutathatjuk magunkat és meggyőzhetjük a munkáltatót arról, hogy érdemes minket meghallgatni egy állásinterjún. Számos olyan hiba létezik, amit a pályázók elkövetnek, amikor motivációs levelet írnak. Ezek a hibák csökkentik a pályázók esélyeit, és elriaszthatják a munkáltatót. 

A leggyakoribb hiba, hogy a motivációs levél túl általános. Az egyik legfontosabb célja, hogy kihangsúlyozza, miért lenne jó választás a pályázó a munkakörre. Ha a motivációs levél túl általános, akkor nem fog kiemelkedni a tömegből, és esélyed sem lesz meghívást kapni az állásinterjúra.

A helyesírási hibák szintén nagy hibák. Egy motivációs levél, amelyet helyesírási hibák borítanak, nem ad jó benyomást a munkáltatónak. Az ilyen hibák azt jelzik, hogy a pályázó nem elég figyelmes, vagy nem elég alapos.

Személyre szabottnak kell lennie, azaz igény szerint kell megírni. A munkáltatók szeretik látni, hogy a pályázó tényleg érdeklődik az állás iránt, és kifejezetten a cégnél szeretne dolgozni.

Rövidnek kell lennie, de kellő információval kell tartalmaznia. Az ötleteknek jól szervezetteknek kell lenniük, és az írásnak könnyen olvashatónak kell lennie. A túl hosszú motivációs levél unalmas lehet, és nem lesz hatékony.

A motivációs levélnek tartalmaznia kell egy kisérőlevelet is. Ez a levél magyarázza el, miért küldöd a motivációs leveledet, és röviden összefoglalja, hogy miért vagy alkalmas a pozícióra.

Related Posts