Top tippek az idegesség legyőzésére

Az álmatlanság, idegesség leggyakoribb kiváltó oka a stressz. Hajlamosak vagyunk túlvállalni magunkat, többet teljesíteni évről évre. Sajnos a szervezetünk nem képes egyre többet kifacsarni magából, így ha nem változtatunk, begyűrűzik a stressz az életünkbe. Ennek kezelésére több módszert ajánlunk.

Első és legeredményesebb, mégis sokaknak nehéz betartani: a rendszeres testmozgás. Az edzés, testmozgás felszabadítja szervezetünkben a megfelelő hormonokat, melyek javítják a hangulatunkat, és elűzik a stresszt. Sport közben sokkal könnyebb a jelen pillanatot megélni, ami a stressz elkerülésének módja.

Második a társasági élet. Barátokkal, családdal, egy mentorral esetleg coach-csal érdemes kibeszélni a gondokat, na nem panaszkodás szerűen, de értelmesen, építő jelleggel. Sokat segít, ha kapunk egy higgadt másodvéleményt, új perspektívát a gondjaink megoldásához.

Ezen kívül stressz ellen sokaknak segít a CBD olaj is, ami egy természetes szer, tehát nem kell hozzászokástól illetve mellékhatásoktól tartani. Általában napi 2x 1-2 csepp az 5-10%-os szerből elegendő, hogy az alvászavart, idegességet csökkentse.

Related Posts