Az urbanisztika kiemelkedő hazai szakmai szervezete

Az urbanisztika a városok működésével, fejlesztésével foglalkozó tudomány. Tekintettel arra, hogy a városok száma és lélekszáma összességében világszerte növekszik, így ez a tudományág aktuálisabb, mint valaha. Hiszen olyan kérdéseket feszegetnek a szakértők, mint a városok fenntartható működése és működtetése, vagy hogy a hosszú távú fejlesztés során milyen alapelveket kell figyelembe venni.

A Városfejlesztés Zrt. mintegy 20 éve tevékenykedik a településfejlesztés, városfejlesztés hazai szakértőjeként. Szakmai munkásságát számos sikeresen megvalósult városfejlesztési projekt igazolja, valamint az a tény, hogy a hazai városfejlesztés európai szinten is komoly eredményeket tudhat magáénak az elmúlt évtizedben. Gondoljunk csak például Budapest főváros fejlesztésére az elmúlt 10-12 évben.

A Városfejlesztés Zrt. olyan városfejlesztéssel kapcsolatos dokumentációk magyarországi bevezetésében és kidolgozásában vállalt szerepet, mint például az integrált településfejlesztési stratégia, amely átfogóan és részletesen taglalja a települések hosszú távú fejlesztésének irányait, céljait.

Related Posts