Csodatévő méhpempő

Kevés olyan élelmiszert ismerünk, amely hasonlóan gazdag vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, mint a méhpempő. Ez a táplálék ugyanis egy igazi ’superfood’: egy olyan tápanyagokban gazdag élelmiszer, amellyel eredetileg a dajkaméhek táplálják az álcákat (méhek lárvái).

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mi a méhpempő hatása, hiszen sokféle egészségügyi panasz esetén lehet megoldás. Szerteágazó pozitív hatásait a tudomány is elismeri, segít a fáradtság leküzdésében, energetizál, frissít és segíthet a hormonháztartás kiegyensúlyozásában is.

Fontos tudni, hogy a méhpempő körültekintő tárolást és szállítást igényel, ugyanis szükséges hűvös, napfénytől védett helyen tárolni, és hűtve szállítani. Ezt mindenképpen érdemes megkérdezni, amikor méhpempőt rendelünk egy termelőtől, hiszen az értékes hatóanyagok így őrzik meg hatékonyságukat. Az adagolásra is figyeljünk, ugyanis csak nagyon kis mennyiségre van szüksége egy felnőtt embernek naponta. Gyerekeknek a felnőtt adag fele, 0,5 gramm is elegendő.

Related Posts