Dióval és citromfűvel az ajakherpesz ellen

Az ajakherpesz minden évszakban előjöhet az erre hajlamos személyeknél. Mégis gyakoribb az őszi, téli szezonban, amikor a szervezet immunrendszere kissé legyengül. A tüneteket leggyakrabban a Herpes simplex nevű vírus okozza. Ha már kialakult a duzzanat vagy a seb, érdemes minél hamarabb elkezdeni a gyógyító kezelést. Az a legideálisabb, ha ezt természetes szerekkel tesszük. Szerencsére számos olyan növényi gyógymód ismert, amelyek hatásosan alkalmazhatók. A dió és a citromfű különböző módokon hat és hoz enyhülést. 

A citromfűben lévő hatóanyagok gátolják a vírus szaporodását. Külsőleg az illóolajával vagy a leforrázott főzetével kell naponta többször átkenegetni a sebet. Belsőleg tea formájában is eredményes vele az ajakherpesz kezelése

A dió nagy mennyiségű fertőtlenítő anyagot, illóolajat és vitamint tartalmaz. A leveléből és friss, zöld terméséből készített alkoholos tinktúra otthon is könnyen elkészíthető. Ez az egyik leggyorsabb módszer, napi többszöri ecseteléssel hamar búcsút mondhatunk a fertőzésnek.

Related Posts