Gyógynövényben az orvosság

Nagyszüleink számára még természetes volt, hogy ha betegek voltak, a természet gyógyító erejét hívták segítségül. Ez egyáltalán nem is csoda, hiszen kis hazánk rendkívül gazdag olyan növényekben, amelyek virága, szára, illóolaja vagy éppen levele vagy termése igazoltan egészségvédő hatással bír.

Fontos azonban, hogy ez csak akkor igaz, ha pontosan tudjuk, hogyan kell őket elkészíteni, mi a felhasználásuk helyes módja. Hiszen a gyógynövények csak értő kezekben tudják kifejteni egészségvédő hatásukat, máskülönben még akár árthatunk is velük.

Szarvas Nikolett Diána természetgyógyász fitoterapeuta nemrég megjelent könyvében szeretné átadni a gyógynövényekről szerzett tudását. Segítségével mi is hasznunkra fordíthatjuk a természet gyógyító erejét, ha megfázunk, náthásak vagyunk, ha fáj a torkunk, vagy éppen rossz kedvünk van.

És hogy mindez nem csak népi legenda, azt bizonyítja az a tény is, hogy a gyógynövények egészségvédő hatásainak kutatásával ma már egy külön tudományág, a fitoterápia foglalkozik.

Related Posts