Hogyan térképezzük fel, mire képesek munkatársaink?

Az általános munkaerőhiány időszakában kulcsfontosságú, hogy a rendelkezésre álló munkaerőből a legtöbbet tudja kihozni egy vállalkozás. A hatékonyság kulcsa, hogy minél pontosabban ismerjük meg, hogy mire képesek, miben jók vagy éppen gyengék a munkavállalóink.

Erre szolgál Zsuffa Ákos kompetencia mérési metódusa, amellyel feltérképezhetőek a munkavállalók készségei, képességei, erősségei valamint a fejlesztésre szoruló területek is. A kompetenciák ismeretében pedig a megfelelő embert tudjuk a megfelelő munkakörbe helyezni, mondja Dr. Zsuffa Ákos a kompetencia felmérésről. A szakember beszélt az élethosszig tartó tanulás fontosságáról is, illetve azt is kiemelte, hogy a tanulás mellett a képességek, kompetenciák folyamatos fejlesztésére is szükség van. Véleménye szerint ugyanis ma már csak így maradhat versenyképes egy munkavállaló a munkaerőpiacon.

Úgy gondolja, hogy a kreativitás, az együttműködési képesség, vagy éppen a lényeglátás ma már olyan terület, amelyeket nem csak felnőttképzéseken, hanem a közoktatásban is fejleszteni kellene.

Related Posts