A jövő a városokban keresendő

A 21. század egyértelműen a városi lakosság arányának nagymértékű növekedését hozta eddig, és a tendencia várhatóan a jövőben is folytatódik. Csak gondoljunk bele, hány új metropolisz nőtt ki szinte a semmiből az elmúlt évtizedekben.

Ez az évszázad tehát jogosan nevezhető akár az urbanizáció korának is, hiszen egyes becslések szerint 2050-re a Föld népességének körülbelül fele lesz majd városlakó. Azonban a városok fejlődése egyre komolyabb gondokat is okoz, hiszen a városok jelentősen hozzájárulnak a klímaváltozáshoz. Ezért a fenntarthatóság kérdése egyre sürgetőbb a városok fejlődésének vonatkozásában. Nem csak a természeti környezet védelme, hanem a városlakók számára is fontos a fenntarthatóság, hiszen a tisztább, élhetőbb városi környezet mindenkinek az érdeke.

Ez azt is jelenti, hogy a városok tervezésében és működtetésében egyre tudatosabb tervezésre van szükség, amely egyaránt pozitív változást hoz a benne lakók, valamint a környezetünk számára is. A Városfejlesztés Zrt. a szakterület egyik legrangosabb hazai képviselője, komoly szaktudással rendelkező, felkészült munkatársakkal.

Related Posts