Ismét nagyon érdekes felfedezést tettek régészek Észak-Angliában

Amit legutóbb felfedeztek a régészek, az egy titokzatos római torony Hadrianus falánál. A hossza körülbelül 12 méter, az alapok szélessége 2,36 méter és 2,46 méter között van. Védelmi erődítménye Észak-Angliában található: az egyik tengerparttól a másikig húzódó kőfal, amelyet a római korban Britannia provincia határára építettek.

A fal összesen 116 kilométerre húzódott Mais-tól a Solway Firth-nél az Ír-tengeren a Tyne folyó partjáig Segedunumban az Északi-tengeren. Úgy tűnik, hogy a belső teret a 19. század végén és a 20. század elején végzett szintezés vagy építési tevékenység megcsonkította, a csapat azonban feltárt egy római tegula töredéket, amely arra utal, hogy a torony tetejét cserép fedte. A hat gödör a fal és az árok közötti területen található, ám ezek túl sekélyek és kicsik ahhoz, hogy nyílt árokként funkcionáljanak.

Egy 2015-ös régészeti felmérés homokkőtörmeléket talált, ami arra utal, hogy minden építőanyagot eltávolítottak onnan, így csak a „törmelékmag” megbolygatott maradványai maradtak a falból.

Related Posts