Mire számíts egy állásinterjún?

Egy személyes interjú az adott munka pozíció „küszöbe”. Itt kell bizonyítanod, hogy rád essen a választás és egyben megismerkedhetsz a hirdetésben szereplő valósággal. Akik több ilyen jellegű találkozón is részt vettek már, tudják, hogy egy állásinterjú menete bizonyos fokig mindig ugyanaz. Ez azért jó hír, mert így fel lehet rá készülni

A bemelegítő rész során általában ismertetik a céget és elmondják, mivel jár az állás betöltése. Az interjú alany rövid személyes bemutatkozót tarthat, tapasztalatait és szakmai kvalitásait hangsúlyozva. Ezután érkezünk meg a lényegi részhez, amikor konkrétan a munkáról esik szó. Az itt tett benyomás a legfontosabb, hiszen olyan alkalmazottat szeretnének felvenni, aki a munkát a cég számára legjobban végzi el.

Végül szó esik adminisztratív, fizetéssel, szabadságolással, bejárással kapcsolatos kérdésekről is. Előfordul, hogy meglepő kérdésekkel zökkentik ki a jelentkezőt. Ekkor kiderülhet, milyen a jelölt alkalmazkodási képessége és hogyan old meg váratlan helyzeteket.

Related Posts