Kék április – az autizmus hónapja

Az április az autizmus hónapja, amikor több fórumon igyekeznek felhívni a figyelmet erre a változatos betegségre, a lehetséges megelőzésre és kezelési módokra. Április 2. az autizmus világnapja, ilyenkor kék színű világítással és poszterekkel szeretnék minél több emberrel megismertetni ezt az állapotot, hogy félreértések és félelmek helyett megértéssel és segítőkészséggel tudjanak feléjük fordulni.

Az autista emberekre jellemző, hogy a társas interakcióik szegényesek, a verbális és nem verbális kommunikációjuk alacsonyabb szintű, a képzeletet igénylő játékok hiányoznak és az érdeklődésük beszűkült. pl. ismétlődő cselekvések vagy mozgások, egyes területeken pedig nagyfokú érdeklődés és ismeretek.

Az autizmus kezelése elsősorban viselkedésterápiával történik, ami egy gyógypedagógiai módszer. Ezen kívül lehetőség van a zavaró tünetek enyhítésére (alvászavar, szorongás, agresszivitás, kényszeres tünetek) amire alkalmas a CBD olaj, illetve orvos által felírt gyógyszerek is rendelkezésre állnak.

Related Posts