Csak csínján az édességgel!

A cukorbetegség alattomos dolog, sokáig teljesen láthatatlan betegség, hiszen eleinte semmiféle tünettel nem jár. A rossz hír, hogy életkortól függetlenül bárkiben kialakulhat, vagyis nem egy olyan problémáról van szó, ami csak az idősebb korosztályt érinti.

És épp ezért is olyan veszélyes, hiszen kinek jutna eszébe fiatal korában rendszeresen méregetnie a vércukorszintjét, amikor látszólag semmilyen problémája nincsen? Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon is érdemes. Éppen ezért szerveznek rendszeres kampányokat, szűrővizsgálatokat, hogy felhívják rá a figyelmet. Az ilyen kampányszerű szűrővizsgálatok sajnos sok ember számára okozhatnak kellemetlen meglepetést, hiszen a statisztikák szerint ma körülbelül minden tizedik ember érintett, méghozzá úgy, hogy többségük nem is tud a problémáról.

Habár aktív életmóddal és a szénhidrátbevitel kontrollálásával, valamint gyógyszerekkel viszonylag megoldható a cukorbetegség kezelése, de mint minden esetben, itt is jobb a megelőzés. Jusson tehát eszünkbe az egészségünk, amikor egy tábla csokit készülünk elnassolni kedvenc esti sorozatunk alatt.

Related Posts