Kik azok az operátorok?

Az operátor szó az angol „operator” szóból ered, mely magyarra fordítva  kezelőt jelent. A latin „operor” szó magyar jelentése dolgozik, fáradozik.

Korábban a telefonos munkakörben dolgozókat hívták operátornak, napjainkban ők már a call centeres vagy telefonközpontos megnevezést viselik.

Napjainkban a gyártósoron dolgozókat hívják operátornak. Pontos leírás, megfogalmazás nincs arról, hogy milyen feladatkörben dolgozó személyeket hívhatnak operátornak. Cégenként más jelentéssel bír az operátor kifejezés. Vannak vállalatok, akiknél azokat a munkakörben dolgozókat hívják így, akik a termék gyártási folyamatában részt vesznek, de vannak cégek, akik a termék csomagolókat vagy gépkezelőket is így nevezik. 

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy ez egy olyan munkakör, amihez nem kell magas iskolai végzettség, előre megfogalmazott utasítások alapján betanulható a munkájuk. Ennek a munkakörnek az az előnye, hogy korhatár nélkül bárki dolgozhat benne. Diákokat is szívesen foglalkoztatnak az egyes cégek és több vállalatnál van arra lehetőség, hogy nyugdíjasként dolgozzon valaki operátorként.  

Napjainkban rengeteg lehetőség van operátorként állást találni, a Jobtain állásportálon akár megyére lebontva is találhatunk magunknak nyitott operátori pozíciót.

Related Posts