Mielőtt felvételi beszélgetésre indulna…

Legtöbb esetben nagyon örülünk, ha állásinterjú előtt állunk, de természetesen izgulunk is. A jó szereplés kulcsa márpedig az alapos felkészülés, csakúgy, mint sok más helyzetben, hasonlóan egy vizsgához.

Nemcsak a kiírt pozícióból érdemes felkészülni, hanem a cégről, mint munkaadóról, sőt a cégvezetőkről, az interjúztatókból is. Hála az internetnek, ez ma már nem lehetetlen. Bátran használjuk a vállalat weboldalát, a közösségi médiát, a LinkedIn-t, olvassuk át a szakmai blogokat, a megjelentett közleményeket. Így megtudhatjuk, kikkel lehet várhatóan a beszélgetés, és mit lehet róluk tudni. Még jobb, ha ismerősöket tudunk felkutatni, akik ott dolgoznak, és direkt információt tudnak adni a munkahelyről illetve vezetőkről.

Ezek a háttérinfók mind előnyösek lesznek az állásinterjú során, mivel megvillanthatjuk, mennyire érdekel minket az adott állás, hogyan viszonyulunk a céges értékekhez, sikerekhez. A munkaadó számára nagyon meggyőző tud lenni, ha látszik rajtunk az érdeklődés, de még a hozzáértés, önálló vélemény formálási képesség és felkészültség is.

Related Posts