Milyen formátumú önéletrajzot várnak a munkáltatók?

Általában nem szoktak kikötni semmilyen konkrét sablont a munkáltatók, a legfontosabb elvárás egy önéletrajzzal szemben, hogy jól áttekinthető legyen, és tartalmazzon minden szükséges információt: szakmai pályafutásunkat, eddigi munkahelyeinket, készségeinket, erősségeinket. 

Az Europass önéletrajz jó minta lehet, esetleg érdemes lehet még kiegészíteni néhány további információval, ami szakmai kvalitásainkra, vagy kompetenciáinkra, erősségeinkre utal. Nagyon fontos az is, hogy meggyőző és szimpátiát keltő fotót illesszünk be az önéletrajzunkba. Érdemes erre figyelmet fordítani, nem elég egy gyorsan, telefonnal készült fotó, hiszen ez is árulkodik arról, mennyire vesszük komolyan a jelentkezést. Sokan már inkább profi fotóssal készítik el a profilképeiket. 

Mindent figyelembe véve, törekedjünk a szakmai információ áttekinthető és igényes formában történő átadására, így meggyőzhetjük leendő munkaadónkat, hogy érdemes lehet adnia nekünk egy esélyt, hogy egy telefonos vagy személyes interjú keretében bemutatkozzunk.

Related Posts