Szükség van a vidéki turizmus fejlesztésére

Ki ne szeretne utazni, világot látni, élményeket gyűjteni távol az otthonától? Valójában szinte mindenki, éppen ezért a turizmus az egyik leggyorsabban bővülő szektor a hazai gazdaságban is.

A turizmus azonban még mindig túlságosan az évtizedek óta közkedvelt Balaton-Budapest desztinációkra koncentrálódik, hangsúlyozza Zsuffa Ákos turisztikai szakértő, aki megjegyzi, hogy nagy szükség van a vidéki, kevésbé frekventált célpontokon megvalósuló beruházásokra is, hiszen így kevésbé felkapott úticélok iránt is felkelthető az érdeklődés. Ehhez mindenképpen szükséges a minőségi turisztikai kínálat, és elegendő, színvonalas kapacitásra van szükség, hogy az egyre növekvő igényeket ki tudják szolgálni.

A szakember vidéki turisztikai beruházásokban is érdekelt. Zsuffa Ákos Zsályaliget projektje keretében olyan komplex beruházás jött létre, amelynek keretében szálloda, 23 hektáros élménypark és konferenciaközpont is megvalósult, így egy többféle célközönség kiszolgálására alkalmas fejlesztés jött létre.

Related Posts