Hogyan segíti az EU hazánk fejletlenebb térségeinek felzárkóztatását?

Hazánk az előző Európai Uniós pénzügyi ciklus során a rendelkezésre álló példátlanul bőséges pénzügyi forrásokkal páratlan lehetőséget kapott arra, hogy az elmaradottabb térségeinket támogatások segítségével felzárkóztassák.

A területfejlesztés legsikeresebb példái közé tartozik Zala Megye Területfejlesztési Koncepciója, amelyet 2013-ban a Városfejlesztés Zrt. készített el Zala Megye Önkormányzata megbízásából. A megye területfejlesztési koncepciója a kiegyensúlyozott területi fejlődés előmozdítására törekszik. Ennek érdekében olyan térségek felzárkóztatása volt a cél, amelyek az előző 50 évben háttérbe szorultak.

Ilyen térség például Nagykanizsa Megyei Jogú Város és térsége is, amelynek fejlődését hangsúlyosan elő kívánja segíteni a koncepció. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában olyan fejlesztések jelennek meg, amelyek az egész megye számára fontosak. Ezek egyike a nagykanizsai új északi ipari terület kialakítása, amelynek megvalósítására akcióterületi terv is született.

Related Posts