Válasz a fő HR kihívásokra

HR szempontból a munkaerő megtartása az egyik fókuszpont az idei évre, ennek céljából alapvető, hogy a bérek és juttatási csomagok aktualizálva legyenek a mai kor igényei szerint. Az új munkaerőpiaci trendek értelmében a munkatársak számára egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a plusz juttatások a megfelelő bérezésen felül.

Ha a béremelések el is maradnak az infláció szintjétől, egy jól kialakított kompenzációs csomag utazási költségtérítéssel, home office rezsi kompenzációval, és megfelelő modern munkaeszközökkel nagyon vonzó lehet mind a fiatal, mind a tapasztaltabb munkavállalók számára.

Hab a tortán, ha a céges támogatások a munkatársak mentális és érzelmi jólétének támogatására is kiterjednek. Ehhez kulcsszerepet játszik a megfelelő vezetési stílus alkalmazása: eljött az emberközpontú vezetési stílus ideje, mely hiteles, empatikus, és elsősorban alkalmazkodó. Ez általánosságban könnyebben megy a női vezetőknek, hiszen ők alapvetően empatikusabbak. Az alkalmazkodó vezető képes mind a kollégák igényei szerint, mind pedig a felmerülő nehézségek és kihívások szerint változtatni a vezetési stílusán.

Related Posts