Mi jön az OKJ-s képzések után?

Aki valamilyen szakmát, képesítést akart viszonylag rövid idő alatt, akár munka mellett szerezni, az OKJ képzések kiváló lehetőséget biztosítottak erre, ráadásul nagyon széles volt a képzési paletta, amelyek közül lehetett válogatni.

Az OKJs képzések átalakításával ma már ugyan hiába keressük a korábban méltán népszerű tanfolyamokat, de jó hír, hogy továbbra is megvan rá a lehetőségünk, hogy tanuljunk, fejlődjünk képzések segítségével.

Az OKJ képzések helyett ma ugyanis 73 részszakma és több száz szakképesítés közül válogathatnak az érdeklődők, tehát abszolút nyitva áll a lehetőség a tanulni vágyók előtt. Ezt Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke nyilatkozta annak apropóján, hogy 2023-tól kivezetésre kerültek az OKJ tanfolyamok. Vagyis ma már hiába keressük a megszokott OKJ-s képzéseket, helyettük részszakmák és a programkövetelményes képesítések közül lehet választani. Ezzel együtt a vizsgáztatás formája is átalakul, amit még meg kell szoknia a diákoknak és az oktatóknak is.

Related Posts