A kompetenciáké a jövő

A mai modern világunkban fokozottabban igaz az a mondás, hogy csak a változás állandó. Bizonyos tevékenységi területeken a megtanultak 10 év alatt egyszerűen elévülnek, mert annyira változik körülöttünk a technológia. Már 5 év alatt is elveszítjük a tudásunk 40%-át, így fontosabbá válnak a készségeink, attitűdjeink a karrierünk során. Egyes vállalatok már felismerték, hogy egy megfelelő kompetenciákkal rendelkező személy képes nagyon gyorsan megtanulni a tárgyi ismereteket, így szükségtelenné válik a felsőoktatási diploma előírása bizonyos esetekben.

Különösen igaz ez az SSC világában, azaz a szolgáltató központok esetén. Itt bizonyos szakterületekből nagyszámú kollégára van szükség, általában a könyvelés, IT, ügyfélszolgálat, és HR területén. Hogy ezeket a munkavállalókat megtalálják és megtartsák, megfelelő profilozás és célzás szükséges a toborzás során.

Ezeket a folyamatokat kiismerni azonban szakértők tudják, ezért érdemes az ő tapasztalatukra támaszkodni. A Jobtain is egy ilyen megbízható HR partner, aki nagy múlttal rendelkezik az SSC kiválasztást illetően.

Related Posts