Adóügyi nyilatkozatok év elején

Az új év közeledtével figyelnünk kell majd az adminisztratív teendőkre munkahelyünkön, és ezekre már érdemes előre felkészülni. Valószínűleg a HR osztály tájékoztat bennünket a szükséges teendőkről, de íme egy kis összefoglaló, hogy milyen nyilatkozatokat kell megtennünk január során.

  1. Családi adókedvezmény nyilatkozat kitöltése és leadása a munkáltató felé: A családi adókedvezmény igénylése évente történik, hiszen változás lehet a családi helyzetben, illetve dönthetnek másképp a szülők az elosztásáról.
  2. Első házasok kedvezményének igénybevétele: A fiatal házaspár együttesen havi nettó 5 000 forint adókedvezményre jogosult a házasságkötéstől számított 24 hónapig.
  3. Nyilatkozat gyermekek után járó pótszabadság igényléséhez: A gyermekek számától függően járó éves plusz szabadnapok igényléséhez
  4. Egyéni kedvezmények, pl. Egészségi állapot után járó pótszabadság igénybevételéről szóló nyilatkozat: Egészségkárosodás, fogyatékosság esetén jár plusz 5 szabadnap, ha ezt a rehabilitációs szakértői szerv jóváhagyta.
  5. Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye

Related Posts